-
Knapperige muesli met chocolade en amandelen
Een heerlijke en knapperige muesli met chocolade en amandelen, perfect voor een gezond ontbijt of snack.
Ingrediënten (voor 1 portie):
- 175 g (glutenvrije) havermout
- 50 g kokosolie
- 25 g ahornsiroop
- 1 tl vanillepoeder
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- 50 g amandelen
- 30 g cranberry’s
- 35 g chocolade
- Extra: 50 g chocolade-kaneel-amandelen
Aantal porties: 1 pot
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd
Benodigdheden: Bakplaat met bakpapier, mes, mengkom en pannetje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie en ahornsiroop in een pannetje op laag vuur.
- Hak de amandelen grof en meng ze met de havermout, kaneel, vanillepoeder en een snufje zout.
- Voeg de gesmolten kokosolie en ahornsiroop toe aan het havermoutmengsel en roer goed door.
- Verspreid het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Haal het uit de oven, roer het om en bak nog 10 minuten, of totdat het lekker krokant is.
- Laat de muesli afkoelen en meng de cranberry’s en eventueel de chocolade-kaneel-amandelen erdoor.
- Bewaar de muesli in een goed afgesloten pot en geniet!
Eet smakelijk!
Foto: Freepik.com
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.