-
Panna Cotta met vlierbloesemsiroop & vanille
Een delicate en verfrissende panna cotta met de subtiele smaak van vlierbloesem, perfect voor een elegant dessert.
Ingrediënten:
voor 6-8 porties (afhankelijk van de grootte)
Voor de crème:
- 600 g slagroom
- 1/2 vanillestokje
- 50 g suiker
- 1 snufje zout
- 5 blaadjes gelatine
- 3 el vlierbloesemsiroop
Voor de fruitlaag:
- 300 g frambozen of aardbeien
- 1 el poedersuiker
- 2 blaadjes gelatine
Voor de garnering:
- verse vruchten
- 2 el gehakte pistachenoten
- naar wens vlierbloesemschermen
Bereiding: Breng de slagroom met de halve vanillestokje, suiker en zout al roerend aan de kook. Laat het 15 minuten op laag vuur sudderen.
Week de gelatine 5 minuten in koud water, druk het uit en verwarm het langzaam in een pan onder roeren totdat het volledig is opgelost. Roer de gelatine door de crème. Voeg de vlierbloesemsiroop toe, roer goed door en laat de massa afkoelen. Doe de massa in de vorm of glazen en zet minstens 2 uur in de koelkast. Pas wanneer de massa stevig is, kunt u de fruitlaag erop doen.
Voor de fruitlaag pureer de vruchten en zeef ze door een fijn zeefje. Meng met 1 el poedersuiker. Week de gelatine, druk uit, los op en voeg de fruitmassa geleidelijk al roerend toe aan de gelatine. Doe de fruitmassa op de crème in de vormen of glazen en zet minstens 2 uur, bij voorkeur een nacht, in de koelkast.
Kleine tip: als je een siliconen vorm gebruikt, zet de gekoelde panna cotta dan een uurtje in de vriezer voordat je ze uit de vorm haalt. Zo komen ze makkelijker uit de vorm.
Garneer voor het serveren met gehakte pistachenoten en verse vruchten.
Bron: recept vertaald uit het Duits van de blog Monsieur Muffin.
Geen reacties gevonden.