-
Vanille-ijs met vanillepasta en vanillestokje
Een romig en zelfgemaakt vanille-ijs, perfect voor warme dagen of als heerlijk dessert.
Ingrediënten:
- 400 ml volle slagroom
- 400 ml volle melk
- 130 g suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel vanillepasta
- 1 vanillestokje
- 5 eidooiers
Bereidingswijze:
-
Meng de slagroom, melk, suiker, vanillepasta en zout in een steelpan. Snijd het vanillestokje door en schraap de zaadjes eruit. Voeg zowel de zaadjes als het vanillestokje toe aan de pan. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur en roer regelmatig totdat de suiker volledig is opgelost. Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken.
-
Klop de eidooiers in een kom met een mixer of keukenrobot op snelheid 4 voor ongeveer 2 minuten.
-
Terwijl de mixer draait, voeg langzaam 200 ml van het warme roommengsel toe aan de eidooiers. Roer goed door en giet het mengsel daarna weer terug in de steelpan. Verwarm het opnieuw op middelhoog vuur, blijf voortdurend roeren met een houten lepel totdat het mengsel de dikte van een lichte custard heeft (dit duurt ongeveer 15 minuten). Laat het mengsel niet koken.
-
Giet het mengsel in een luchtdicht diepvriesbakje en laat het afkoelen. Zet het bakje daarna een nacht in de koelkast zodat het goed koud wordt. Verwijder het vanillestokje.
-
Bevestig de vrieskom van de KitchenAid IJsmachine op de mixer. Zet de mixer op de stand "Roeren" en giet het koude vanille-ijsmengsel langzaam in de kom terwijl de mixer draait. Laat het mengsel 20 minuten draaien, of totdat het de textuur van softijs heeft.
-
Schep het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet het minimaal 4 uur in de vriezer, totdat het volledig bevroren is.
Geniet van je zelfgemaakte vanille-ijs!
Geen reacties gevonden.