Vanille uit Madagaskar staat bekend als de beste ter wereld vanwege de gunstige groeiomstandigheden en de traditionele methoden die worden gebruikt bij de teelt en verwerking. Door de combinatie van warmte, vochtigheid en de vruchtbare grond is het klimaat in Madagaskar ideaal voor de teelt van de vanille orchidee (Vanille planifolia).
Door het ontbreken van natuurlijke bestuivers van vanille, wordt dit handmatig uitgevoerd wat een heel arbeidsintensief proces is waarbij de bloemen één voor één met de hand worden bestoven. De vanillebonen, ook vanillepeulen of vanillestokjes genoemd, hebben ongeveer 9 maanden nodig om te rijpen. De bonen worden geoogst wanneer ze nog groen zijn en voordat ze beginnen te splitsen.
Daarna worden de vanillebonen gestoomd en enkele weken in de zon gedroogd in dekens. Hierdoor wordt de karakteristieke smaak en het aroma van de vanille bekomen. Daarna nog meerdere maanden in de zon gedroogd, daarna in de schaduw om hun donkere kleur te krijgen en een licht olieachtig oppervlak. Dit is echter nog niet alles... de vanillebonen worden dan nog eens voor lange tijd in afgesloten kisten bewaard om hun smaak verder te ontwikkelen.
Echte vanille is tegelijk rijk, zoet en verfijnd, met een geavanceerde smaak en geur die puur genot naar het pleziercentrum van de hersenen verzendt. Vanille is warm. Het is complex met een kruidige of fruitige noot en de meest populaire smaak in de wereld. Laat u verrassen en maak uw keuze uit ons exclusief aanbod van gecertificeerde premium vanillestokjes van overal ter wereld, elk met hun eigen unieke kenmerken. Meteen bij het openen van uw bestelling zult u reeds de rijke overheerlijke aroma's van verse vanille ervaren. Wedden dat u meteen zin krijgt om in de keuken aan de slag te gaan?