-
Tomaat-Chorizo-Salie Kroket met Zoete Tomatenmayonaise
Krokante Kroket van Tomaat en Chorizo, Geserveerd met Romige Zoete Tomatenmayonaise
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 4
Ingrediënten
- 200 g aardappelpuree
- 100 g chorizo, in blokjes
- 100 g tomaten, in blokjes
- 5 cl zoete tomatenazijn van BELBERRY
- 5 g fijngehakte salie
- Voor het paneren: losgeklopt eiwit, bloem, panko
Voor de mayonaise
- 2 eierdooiers
- 10 g mosterd
- 4 dl arachideolie
- 5 cl zoete tomatenazijn van BELBERRY
- 1 ontvelde en ontpitte tomaat, in kleine blokjes
Bereiding
- Maak de kroketten: Meng de aardappelpuree met de chorizo- en tomaatblokjes. Breng op smaak met de zoete tomatenazijn en de fijngehakte salie. Vorm kleine kroketten en paneer ze naar wens. Laat de kroketten even rusten in de koelkast.
- Verhit olie tot 180°C en frituur de kroketten goudbruin en krokant. Frituur ook een paar salieblaadjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak de mayonaise: Klop de eierdooiers samen met de mosterd los. Voeg de arachideolie langzaam toe, terwijl je blijft kloppen tot de mayonaise is gebonden. Breng op smaak met de zoete tomatenazijn en voeg de tomaatblokjes toe.
Serveer de kroketten met de mayonaise en de gefrituurde salie.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.